هرکدام از انواع دندان مصنوعی با کاربردهای متفاوتی که دارند، به نحوی توانستهاند بسیاری از مشکلات انسان را در ارتباط با بیدندانی برطرف کنند. ارزش بالای دندان مصنوعی کامل، ژلهای، ثابت، متحرک و…، که برای افرادی با شرایط گوناگون توسط دانشمندان ابداع شدهاند، بر کسی پوشیده نیست؛ اما با توجه به مواد سازنده، تکنولوژی به کار رفته، میزان پیچیدگی مراحل نصب و جایگذاری و… قیمتهایی منصفانه برای آنها تعیین شده است.
در این میان دو نوع از پروتزهای دندانی آلمانی و ایتالیایی محبوبیت زیادی را در بین مردم به دست آوردهاند که اطلاع از قیمت آنها برای این افراد ضروری به نظر میرسد.
امروز قرار است که در ادامه این مقاله شما را با قیمت انواع پروتزهای دندانی آشنا کنیم و با کمک لیست قیمت دندان مصنوعی و جدول، قیمتهای رایج پروتز دندانی را به طور کامل بیان کنیم. لطفا با ما همراه باشید.
معرفی انواع دندان مصنوعی و کاربرد هر کدام
با توجه به این که دندانهای افراد به دلایل مختلف از بین میروند، دندان جایگزین باید بتواند به بهترین شکل ممکن نیاز فرد مورد نظر را برآورده کند؛ بنابراین باید دارای ویژگیهایی باشد که با کمک آنها بتواند کارایی مورد انتظار را داشته باشد.
به طور کلی انواع دندان مصنوعی شامل موارد زیر هستند:
- دندان مصنوعی متحرک: این نوع دندان مصنوعی به راحتی توسط کاربر از دهان خارج شده و دوباره در دهان جا میگیرد و میتواند برای بخشی از دهان یا همه دهان مورد استفاده قرار بگیرد. این نوع دندانها دارای درجات کیفی متفاوتی هستند و توسط برندهای ایرانی، چینی، ژاپنی، آلمانی، ایتالیایی و… تولید میشوند. کاربرد اصلی دندان مصنوعی متحرک در افرادی است که به دلایلی نمیتوانند از دندان مصنوعی ثابت به عنوان جایگزین دندانهای از دست رفته استفاده کنند و افراد مسن بیشترین کاربران آن را تشکیل میدهند.
- دندان مصنوعی ثابت (بر پایه ایمپلنت): محبوبترین نوع دندان مصنوعی به ویژه در بین افراد جوان، چه برای کل دهان و چه برای بخشی از آن، نوع ثابت بر پایه ایمپلنت است که فرد باید از شرایط لازم (جسمی و مالی) برای استفاده از آن برخوردار باشد. این نوع دندانها بعد از نصب در دهان به طور کامل فیکس میشوند و فرد دیگر توانایی خارج کردن آن از دهان خود را در زندگی روزمره ندارد؛ در صورت نیاز و صلاحدید دندانپزشک این کار باید در داخل مطب با کمک ابزارهای مخصوص صورت بگیرد.
- دندان مصنوعی کامل: اگر تمامی دندانهای فرد از دست رفته باشد، باید از دندان مصنوعی کامل برای جایگزینی آنها استفاده نماید. این نوع دندانها برای هر دو فک ساخته میشوند و میتوانند از نوع متحرک یا ثابت بر پایه ایمپلنت (اوردنچر) باشند. کاربرد دندانهای کامل در بین افراد سالخورده بیشتر از سایر گروههای سنی است.
- دندان مصنوعی ژلهای: نوعی انعطافپذیر از پروتزهای دندانی برای آن دسته از افرادی که لثههای حساسی دارند و یا راحتی در اولویت آنها است، پروتزهای دندانی فلکسیبل یا ژلهای هستند. این پروتزهای سبک در قسمت پایه از مواد نایلونی نرم و ژلهای تشکیل شدهاند که دو خاصیت برجسته به آنها میدهد؛ یکی این که به دلیل انعطافی که دارد کاملا بر روی لثه جایگیر میشود و دوم این که در حین جویدن فشار از روی لثه و استخوان فک برداشته میشود و فرد احساس ناراحتی ندارد.
- دندان مصنوعی تکه ای (پارسیل، جزئی): این نوع پروتزها نیز برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته ساخته میشوند و میتوانند ثابت، متحرک، ژلهای و… باشند.
قیمت دندان مصنوعی 1404
اطلاعات لیست قیمت دندان مصنوعی در سال 1404 بستگی زیادی به نوع آن دارد و به صورت حدودی از 25 تا 100 میلیون تومان برای هر دو فک و از 10 تا 50 میلیون تومان برای هر فک متغیر است. البته این مبالغ ممکن است در ماههای آتی افزایش پیدا کند.
بدیهی است که به دلیل پیچیدگی نصب و استفاده از مواد گرانقیمت، هزینه دندان مصنوعی ثابت از نوع متحرک بیشتر است؛ بنابراین اگر دندان مصنوعی ارزان میخواهید، توصیه ما این است که نوع متحرک را انتخاب نمایید.
جدول قیمت دندان مصنوعی کامل
نوع دندان مصنوعی | هزینه به تومان |
دست دندان مصنوعی کامل متحرک | از 25 میلیون به بالا |
دندان مصنوعی ژلهای متحرک | از 8 میلیون تومان برای هر فک |
دندان مصنوعی کروم و کبالت متحرک | از 15 میلیون تومان برای هر فک |
هزینه دندان مصنوعی ثابت با 4 ایمپلنت در فک | از 50 میلیون تومان |
هزینه دندان مصنوعی ثابت با 6 ایمپلنت در هر فک | از 75 میلیون تومان به بالا |
قیمت دندان مصنوعی آلمانی
قیمت دندان مصنوعی آلمانی برای هر فک بین 16 تا 20 میلیون تومان است. این رقم برای دو فک کامل تا 40 میلیون تومان می رسد.
قیمت دندان مصنوعی آلمانی ایوکلار |
کشور ساخت: آلمان |
قیمت: 16 میلیون تومان برای هر فک |
قیمت دندانهای مصنوعی آلمانی برند ایوکلار از 16 تا 20 میلیون تومان برای هر فک به بیماران عرضه میشود.
قیمت دندان مصنوعی برای افراد جوان
خوشبختانه افراد جوان نیز میتوانند از گزینههای مناسب دندان مصنوعی با توجه به بودجه خود برای جایگزینی دندانهای از دست رفته خود استفاده کنند. این کار هزینهای در حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان برای هر دست دندان کامل و ۱۶ تا ۲۰ میلیون تومان برای هر فک برای آنها خواهد داشت.
قیمت دندان مصنوعی ثابت
قیمت دندان مصنوعی با ایمپلنت یا بریج بستگی به تعداد دندانهای موردنظر و همچنین جنس مواد و برند ایمپلنت دارد؛ اما به طور میانگین در محدوده 10 تا 18 میلیون تومان برای هر واحد، 28 تا 40 میلیون برای هر واحد ایمپلنت چندتایی قرار دارد.
دندان مصنوعی ثابت از نوع بریج از حدود 10 تا 18 میلیون تومان برای هر واحد قیمت دارد.
قیمت دندان چسبی مصنوعی تکی
اگر قصد دارید از دندان مصنوعی چسبی تکی استفاده کنید، بهترین کار برای اطلاع از قیمت مراجعه به کلینیک و مطب مورد نظر است؛ اما به طور کلی این نوع دندان با توجه به نوع، کیفیت، برند، کیفیت چسب و… از 1 میلیون تومان به بالا برای شما هزینه خواهد داشت.
قیمت دندان مصنوعی ژله ای
قیمت دندان مصنوعی ژله ای نیز با توجه به کیفیت، برند، جنس و شرایط فرد تعیین میشود و از آنجایی که این نوع دندان مصنوعی نیز انواع مختلفی دارد، بهتر است با مشورت دندانپزشک انتخاب شود. به طور حدودی این قیمت بالای 8 میلیون تومان در کلینیکهای مختلف عرضه میشود.
در جدولهای زیر لیست قیمت دندان مصنوعی ژله ای بیان شده است:
دندان مصنوعی | هزینه دندان مصنوعی متحرک (تومان) |
پروتز پارسیل آکریلی هر فک | 9,200,000 |
پروتز پارسیل کروم کبالت هر فک | 10,100,000 |
پروتز پارسیل فلکسی و ژلهای هر فک | 11,100,000 |
دندان مصنوعی | هزینه دندان مصنوعی متحرک (تومان) |
فلیپر | 2,200,000 |
دندان مصنوعی | هزینه دندان مصنوعی متحرک (تومان) |
دست دندان مصنوعی با دندان ایرانی برای هر فک | 7,500,000 |
دست دندان مصنوعی با دندان ژاپنی و ترکیهای برای هر فک | 13,070,000 |
دست دندان مصنوعی با دندان اروپایی ایوکلار برای هر فک | 17,000,000 |
قیمت دندان مصنوعی تکی جلو
قیمت دندان مصنوعی تکی جلویی بر اساس جنس، برند، نوع ثابت و متحرک تعیین میشود. در حال حاضر این قیمت حداقل در محدوده 4 تا 6 میلیون تومان قرار دارد و اگر برند دندان مصنوعی آلمانی یا ایتالیایی باشد، قیمتها بالاتر خواهد بود.
قیمت دندان مصنوعی فک بالا بدون سقف
قیمت دندان مصنوعی بدون سقف فک بالا در محدوده 12 تا 20 میلیون تومان قرار دارد. اگر این دندان مصنوعی از نوع کروم و کبالت باشد، قیمت آن در حدود 15 میلیون تومان و در مورد دندان مصنوعی آلمانی ایوکلار حدود 17 میلیون تومان خواهد بود.
قیمت دندان مصنوعی کامل
قیمت دندان مصنوعی کامل که برای هر دو فک مورد استفاده قرار میگیرد در محدوده 12 میلیون تا 40 میلیون تومان قرار دارد. دلیل متغیر بودن قیمتها برند، کشور سازنده، نوع دندان مصنوعی و… است. قیمت دندان مصنوعی کامل آلمانی ایوکلار بالای 35 میلیون تومان است. برندهایی هم هستند که کیفیت آنها نسبتا پایینتر بوده و تا 12 میلیون تومان قیمت دارند. ایمپلنتهای دندانی از نوع کامل هم هزینهای در حدود 100 میلیون تومان برای شما خواهد داشت.
قیمت دندان مصنوعی تکه ای فک بالا
قیمت دندان مصنوعی پارسیل (تکه ای) فک بالا با توجه به جنس و همچنین برند آن تعیین میشود و در محدوده 5 تا 10 میلیون تومان قرار دارد. دندان مصنوعی تکه ای آلمانی بالای 10 میلیون تومان و دندان مصنوعی تکه ای ایتالیایی در حدود 6 میلیون تومان قیمت دارد.
قیمت دندان مصنوعی سرامیکی
هزینه دندان مصنوعی سرامیکی کامل برای دو فک بین 15 تا 30 میلیون تومان است. اگر بخواهید از قیمت دندان مصنوعی سرامیکی برای یک فک مطلع شوید، باید گفت که این قیمت برای هر فک در محدوده 12 تا 16 میلیون تومان قرار دارد.
پروتز پارسیل دندان
دندان مصنوعی تکه ای یا جزئی نوعی از پروتزهای دندانی است که برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته کنار هم در یک فک ساخته میشوند. انواع پروتز پلاستیکی، فلزی، سرامیکی، ژلهای، ترکیبی و… میتوانند به صورت تکه ای ساخته و در دهان فرد نصب شوند.
از ویژگیهای مهم دندان مصنوعی پارسیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- راحتی و کارایی مطلوب: از ویژگیهای مثبت این پروتزها میتوان به این موضوع اشاره کرد که راحت و سبک هستند و همانند دندانهای طبیعی در دهان جای میگیرند. به دلیل همین راحتی فرد در غذا خوردن و صحبت کردن مشکلی نخواهد داشت.
- جایگزینی فقط برای یک یا چند دندان: در صورتی که تمامی دندانهای شما از بین برود، نمیتوانید از این نوع پروتزها استفاده کنید؛ زیرا این پروتزها مختص یک یا بخشی از دندانهای از دست رفته هستند.
- تثبیت صحیح و مناسب: در اغلب این نوع دندانها از نگهدارندههایی نظیر پیچ و سیمهای فلزی برای اتصال به دندانهای دیگر استفاده میشود که موجب تثبیت مناسب آنها در دهان میشود.
- انطباق با فرم دهان فرد: در هنگام ساخت این دندانها قالبگیری صورت گرفته و برای هر فرد به صورت سفارشی ساخته میشوند تا با فرم دهان و سایر دندانها هماهنگی داشته باشند.
قیمت دندان مصنوعی متحرک
تعرفه دندان مصنوعی متحرک که بر اساس مواد سازنده، نوع، جنس، برند و شرکت سازنده و… تعیین میشود به صورت حدودی از 5 تا 40 میلیون تومان متغیر است. البته قیمتهای دقیق آن برای هر فرد بعد از بررسی شرایط شما توسط دندانپزشک مشخص میشود.
انواع دندان مصنوعی متحرک
پروتزهای متحرک با توجه به مواد سازنده و ویژگیهای خود به انواع مختلفی تقسیمبندی میشوند.
انواع مختلف دندان مصنوعی متحرک عبارتند از:
- پروتزهای فلزی متحرک: مواد سازنده این پروتزها شامل فلزاتی مانند آلیاژهای طلا، کروم، یا تیتانیوم هستند که باعث مقاومت بالا و همچنین افزایش میزان تحمل فشار در این نوع دندانهای مصنوعی میشوند. به دلیل ویژگی استحکام زیاد، این دندانهای مصنوعی اغلب برای دندانهای پشتی کاربرد دارند.
- پروتزهای سرامیکی: این پروتزها از مواد سرامیکی با نام پرسلن و زیرکونیا ساخته میشوند. خواص این مواد باعث میشود که این نوع دندانهای مصنوعی ظاهر طبیعی و زیبایی داشته باشند و کاربرد آنها اغلب در دندانهای جلویی و قابل دید است.
- پروتزهای پلاستیکی: عمدهترین مواد سازنده این دندانها پلاستیکهایی با ویژگیهای خاص نظیر پلی متیت آکریلات هستند که اغلب کاربرد موقت دارند که در فرایند درمان به طور موقت جایگزین دندانهای از بین رفته میشوند.
- پروتزهای ترکیبی: اگر در ساخت پروتزهای متحرک از دو یا سه نوع مواد فلزی، سرامیکی و پلاستیکی استفاده شود، به این نوع پروتز ترکیبی گفته میشود. هدف از این نوع ترکیب بهره بردن از خواص و ویژگیهای مثبت مواد مختلف است.
دندان مصنوعی کامل متحرک
دندان مصنوعی متحرک کامل برای کل دندانهای از دست رفته در هر دو فک بالا و پایین ساخته میشود و یک مجموعه کامل دندانی است که قابلیت خارج شدن به صورت روزمره توسط کاربر را دارد.
جنس دندان مصنوعی متحرک اغلب رزین و یا مواد پلاستیکی است که برای فرم دهی و ایجاد ساختار متناسب با دهان گزینه مناسبی به شمار میروند. از آنجایی که قیمت این پروتزها پایین تر از سایر انواع دندان مصنوعی است، یک گزینه اقتصادی برای افرادی که تمامی دندانهای آنها تخریب شده و از بین رفته است به شمار میرود.
دندانپزشک با انجام قالبگیری از دهان شما و ارسال آن به آزمایشگاه دندان مصنوعی کامل را متناسب با اندازه و فرم دهان شما تهیه میکند و بعد از آمادهشدن با انجام تنظیمات لازم آن را در دهان شما نصب میکند.
قیمت دندان مصنوعی ژاپنی
تعرفه دندان مصنوعی ژاپنی برای هر فک در کلینیکهای دندانپزشکی در حدود 15 میلیون تومان تعیین شده است که البته با توجه به شرایط مختلف ممکن است کمی بالاتر یا پایینتر باشد. قیمت دندان مصنوعی ژاپنی یاماهاچی نسبتا بالاتر و در حدود 18 میلیون تومان برای هر فک تعیین شده است.
قیمت کاشت دندان مصنوعی تکی
در حال حاضر در کلینیکهای دندانپزشکی برای کاشت دندان مصنوعی تکی باید در حدود 8 تا 12 میلیون تومان هزینه پرداخت شود. این مبلغ برای دندانهای متحرک است و در لیست قیمت دندان مصنوعی تکی از نوع ایمپلنت بالاتر و در حدود 10 تا 25 میلیون تومان است.
قیمت دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت
قیمت دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت در ایران برای هر واحد هزینهای در حدود 15 تا 25 میلیون تومان دارد و اگر قیمت این نوع دندان را برای هر فک بخواهید، در حدود 50 تا 100 میلیون تومان هزینه را باید در نظر بگیرید.
قیمت دندان مصنوعی سرامیکی
دندان مصنوعی سرامیکی در حدود 5 تا 10 میلیون تومان قیمت دارد و البته برای تعیین هزینه دقیق آن باید با یک دندانپزشک صحبت کنید و از لحاظ جسمی و دهانی مورد بررسی قرار بگیرید.
انواع دندان مصنوعی ثابت چسبی
پروتزهای ثابت چسبی آن دسته از پروتزهایی هستند که با استفاده از چسب در دهان فیکس میشوند و دارای انواع تکی، تکهای و کامل هستند.
- دندان مصنوعی ثابت چسبی تکی: اگر برای جایگزینی یک واحد دندان طبیعی از دست رفته از دندان مصنوعی چسبی استفاده کنید، میتوانید تا مدتها به صورت ثابت آن را به عنوان جایگزین دندان طبیعی در دهان خود داشته باشید.
- دندان مصنوعی ثابت چسبی تکه ای: این نوع از دندانهای چسبی در بخشی از دهان که چند دندان طبیعی در آن قسمت از بین رفته است، قرار میگیرند و با استفاده از چسب به روکش یا دندانهای طبیعی اطراف متصل میشوند.
- دندان مصنوعی ثابت چسبی کامل: این نوع از دندان مصنوعی برای جایگزینی تمامی دندانهای فرد ساخته میشود و با استفاده از چسب در داخل دهان فیکس میشود.
قیمت دندان چسبی دائمی
این نوع دندانها توسط چسب به دندانها یا روکشهای اطراف متصل میشوند و از چسبهای محکم و بادوام در اتصال آنها استفاده میشود. قیمت این نوع دندانها معمولا نسبت به ایمپلنت ارزانتر بوده و در محدوده 2 تا 4 میلیون تومان برای هر واحد قرار دارد.
قیمت دندان مصنوعی ثابت چسبی
قیمت دندان مصنوعی ثابت چسبی بر اساس مواد سازنده (سرامیک، پرسلن، پلاستیک، فلز و…) و همچنین دستمزد دندانپزشک تعیین میشود و در محدوده 2 تا 4 میلیون تومان برای هر واحد قرار دارد.
قیمت دندان مصنوعی ایتالیایی
هزینه دندان مصنوعی ایتالیایی در حدود 15 تا 20 میلیون تومان به ازای هر فک برای شما تمام میشود که شامل قالبگیری، ساخت پروتز در آزمایشگاه و دستمزد نصب آن توسط دندانپزشک میشود.
برندهای دندان مصنوعی ایتالیایی نسبت به نوع آلمانی ارزانتر و در مقابل از کیفیت، استحکام و طراحی زیبا برخوردار هستند. در ساخت این نوع دندانها از مواد باکیفیت و تکنولوژیهای پیشرفته دندانپزشکی استفاده شده است.
عوامل موثر بر قیمت دندان مصنوعی ایتالیایی
عوامل تعیین کننده قیمت پروتز ایتالیایی عبارتند از:
- نوع پروتز
- پروتز کامل: اگر دندانهای از دست رفته در فک کامل بالا یا پایین باشند، هزینه بالاتر خواهد بود.
- پروتز جزئی: دندانهای از دست رفته برای یک یا چند دندان در کنار هم ارزانتر از پروتز کامل است.
- مواد استفاده شده
- سرامیک یا پرسلن: دارای ظاهر طبیعیتر و گرانتر
- اکریلیک: پروتزهای ارزانتر و اقتصادی
- برند و شرکت سازنده: برندهایی نظیر Zirkonzahn، Bredent، و Fona Dental از کیفیت بالایی برخوردارند و گرانتر هستند.
- تعداد دندانهای مورد نیاز: هر چقدر تعداد دندانها بیشتر باشد، قیمت پروتز گرانتر است.
قیمت فلیپر دندان
قیمت فلیپر دندان در محدوده 3 تا 8 میلیون تومان برای هر واحد قرار دارد و همه مراحل قالبگیری، ساخت و تنظیم پروتز را در بر میگیرد.
این پروتز به عنوان جایگزین موقت برای یک یا بخشی از دندانهای از دست رفته ساخته شده است و به دلیل موقتی بودن قیمت چندان بالایی ندارد. فلیپرها از مواد اکریلیک سبک ساخته میشوند و کارایی طولانی مدت ندارند.
عوامل موثر بر قیمت فلیپر دندان
قیمت فلیپر دندان بستگی به عوامل مختلفی دارد که مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
- تعداد دندانهای مورد نیاز: هرچقدر تعداد دندانها بیشتر باشد، قیمت فلیپر بالاتر خواهد بود.
- مواد استفاده شده: کیفیت و نوع مواد استفاده شده در ساخت فلیپر بر قیمت آن تاثیر دارد.
- محل جغرافیایی کلینیک دندانپزشکی: یکی از عوامل تعیین کننده قیمت فلیپر محل کلینیک مورد نظر است.
- تجربه و مهارت دندانپزشک: بدیهی است که یک دندانپزشک ماهر دستمزد بیشتری را برای نصب فلیپر از شما دریافت خواهد کرد.
دندان مصنوعی سرامیکی
نوعی از دندان مصنوعی که از جنس سرامیک (پرسلن) در ساخت آن استفاده میشود پروتز سرامیکی نامیده میشود که دارای ظاهری طبیعی و مقاومت بسیار بالا در مقابل شکستگی و سایش است.
این دندان مصنوعی از ویژگیهای برجسته زیر برخوردار است:
- ظاهر طبیعی: شفافیت و رنگ مناسب سرامیک باعث ایجاد ظاهر مشابه دندان های طبیعی در این نوع پروتزها شده است و به دلیل همین ویژگی این نوع دندان مصنوعی از محبوبیت بالایی برخوردار است.
- استحکام و دوام بالا: این نوع پروتزها از مقاومت خوبی در برابر فشار، سایش و تغییر رنگ برخوردار هستند و در طولانی مدت ویژگیهای اولیه خود را حفظ میکنند.
- سازگار با بدن: ماده سرامیک برای بدن مضر نیست و میزان حساسیت زایی ناچیزی دارد.
- قیمت بالا: یکی از ویژگیهای این نوع پروتزها قیمت بالای آنها است که بهتر است قبل از تصمیم نسبت به خرید به آن توجه شود.
قیمت بهترین مارک دندان مصنوعی
قیمت بهترین مارک دندان مصنوعی از هر نوع که باشد بستگی زیادی به مواد و ترکیبات به کار رفته و همچنین تکنولوژی ساخت آن دارد. از طرفی هر برند برای محصولات خود قیمتهای متفاوتی را تعیین میکند. گفتنی است که قیمت دندان مصنوعی در تهران با سایر شهرها متفاوت و کمی بالاتر است و در برندهای باکیفیت این قضیه پررنگتر است.
قیمت مارکهایی نظیر ایوکلار ویوادنت (Ivoclar Vivadent) آلمان یا سوئیس، دنتسپلی سیرونا (Dentsply Sirona) آمریکا، نوبل بیوکر (Nobel Biocare) که در زمینه ایمپلنت فعال است، زیمر بیومت (Zimmer Biomet) و… بالاتر از سایر برندهای موجود در بازار و در محدوده 10 تا 40 میلیون تومان برای هر واحد دندان قرار دارد. این قیمت مراحل مختلفی نظیر قالب گیری، ساخت پروتز و نصب آن را در بر میگیرد.
پیشنهاد بازدید:
بهترین کار برای اطلاع از قیمتها این است که به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید و با دندانپزشک در زمینه نوع دندان مصنوعی مورد نظر خود مشورت کنید تا ایشان بعد از بررسی راهنماییهای لازم را متناسب با نیاز و بودجه شما ارائه نماید.
آیا بیمه تکمیلی دندان مصنوعی را پوشش میدهد؟
دندان مصنوعی با بیمه تکمیلی دانا، بیمه نیروهای مسلح، تامین اجتماعی، آتیه سازان، دی و تعداد معدودی از شرکتهای بیمه تا حدودی قابل تامین است. متأسفانه میزان پوششدهی بیمههای تکمیلی برای دندان مصنوعی در کشور ما با توجه به لیست قیمت دندان مصنوعی چندان رضایتبخش نیست. برخی از بیمهها مقدار کمی از هزینههای خرید دندان مصنوعی متحرک را به افراد تحت پوشش خود پرداخت میکنند و اگر فرد بخواهد از دندان مصنوعی ثابت یا انواع پیشرفته پروتز استفاده کند، خودش باید درصد زیادی از هزینه آن را پرداخت نماید.
هزینه دندان مصنوعی با بیمه نیروهای مسلح
یکی از بهترین بیمهها برای تامین هزینههای دندانپزشکی بیمه نیروهای مسلح است. یکی از تعهدات این بیمه خرید دندان مصنوعی است که مقدار آن بستگی به نوع پروتز، شرایط فرد بیمه شده و همچنین تعداد دندانها دارد.
پوشش بیمه برای دندان مصنوعی
در این قسمت به ارائه توضیحات مربوط به پوشش بیمه نیروهای مسلح برای دندان مصنوعی پرداختهایم:
- دست دندان کامل و نیمه کامل:
- بخشی از هزینههای مرتبط با تامین دست دندان کامل و نیمه کامل توسط بیمه نیروهای مسلح پرداخت میشود.
- زمان استفاده از این خدمات هر 5 سال یک بار برای بیمه شدگان قطعی نیروهای مسلح (سرپرست، همسر و فرزندان) است.
- بیمهشدگان غیرقطعی (پدر، مادر، فرزند خوانده و سایر بستگان) میتوانند از این خدمات هر 10 سال یک بار بهرهمند شوند.
- دندان مصنوعی متحرک (پارسیل آکریلی یا کروم کبالت):
- بیمه نیروهای مسلح هزینه خرید پروتزهای متحرک از جمله پروتزهای تکه ای را نیز به صورت هر ده سال یک بار به بیمه شدگان پرداخت میکند.
هزینه پرداختی با بیمه نیروهای مسلح
هزینهای که افراد تحت پوشش بیمه نیروهای مسلح باید برای خدمات دندانپزشکی پرداخت کنند شامل تعرفه فرانشیز و مقداری از هزینه دندان مصنوعی به صورت زیر است:
- تعرفه فرانشیز: مقداری از هزینه ساخت و نصب دندان مصنوعی با عنوان فرانشیز که 30% هزینهها را شامل میشود باید توسط بیمه شده پرداخت شود.
- مابقی هزینه به دو صورت از بیمهشده دریافت میگردد:
- در صورت مراجعه به مراکز طرف قرارداد 70% مابقی توسط بیمه پرداخت میشود.
- در صورت مراجعه به مراکز غیر طرف قرارداد هزینهها معادل تعرفههای تعیین شده در مراکز طرف قرارداد محاسبه شده و به فرد بیمه شده بازگردانده میشود.
جمعبندی
در این مقاله درباره هزینههای مربوط به تهیه و تامین انواع دندان مصنوعی کامل، تکهای، متحرک، ثابت، ایمپلنت، بریج و… با شما صحبت کردیم. همچنین سعی کردیم با معرفی انواع دندان مصنوعی از مارکهای مختلف ژاپنی، ایتالیایی، آلمانی و … درباره قیمت انواع پروتز دندان توضیحاتی را ارائه دهیم.
برای این که بتوانید از عوارض بی دندانی در امان باشید، میتوانید از بیمههایی نظیر بیمه تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی دانا، بیمه آتیه سازان و… و همچنین بیمه نیروهای مسلح (در صورت امکان) استفاده نمایید.
امیدواریم توانسته باشیم شما را در زمینه قیمت دندان مصنوعیهای مختلف به خوبی راهنمایی کنیم. اگر پرسشی در این زمینه دارید، لطفا در قسمت نظرات آن را مطرح نمایید.